Copiii din Haiti, singuri printre cadavre

Seismul care s-a abatut asupra micului stat din Caraibe a lasat in urma jale si prapad. Aproximativ 50.000 de oameni si-au pierdut viata, trupurile multora dintre acestia zacand inca sub daramaturi. Ramasi orfani, numerosi copii haitieni traiesc in strada, printre cadavrele care se dezintegreaza la 27 de grade Celsius, existand un pericol foarte mare de epidemii.

Suferinta. O fetita isi plange rudele pierdute in urma seismului care a zguduit statul din Caraibe

impresionant. Micutii haitieni, socati de dramele care se petrec sub ochii lor

victima. Trupul neinsufletit al unui copil, scos de sub ruine dupa trei zile de la cutremur

terifiant. Strazile sunt acoperite de cadavrele victimelor

Tragedia in care se zbate micul stat Haiti dupa ce a fost lovit de cutremur la inceputul saptamanii este de neimaginat. Potrivit celor mai recente estimari facute de Crucea Rosie, aproximativ 50.000 de persoane si-au pierdut viata, 300.000 au ramas fara adapost, iar trei milioane au fost afectate in mai mica sau mai mare masura de seism. Ce este mai cumplit, insa, este faptul ca mii de cadavre zac inca sub daramaturi, la aproximativ 27 de grade Celsius, existand oricand pericolul izbucnirii unei epidemii de holera. Depasite de situatie, autoritatile au ordonat deja crearea de gropi comune, la care mortii sunt dusi cu buldozerul. Cei mai expusi la imbolnavire sunt copiii. Lipsiti de alimente, apa si adapost, acestia se odihnesc si se joaca printre daramaturi, alaturi de cadavrele rudelor si vecinilor pieriti in urma devastatorului seism.
„Situatia din Haiti este incredibil de traumatizanta pentru cei mici. Aproximativ doua milioane de copii traiesc adevarate drame, care ii vor marca pe viata”, a declarat, impresionat de situatia din Haiti, Gareth Owen, director in cadrul organizatiei „Salvati copiii”.

Publicitate