Ucis de drogurile autorizate
Drogurile legale fac din ce in ce mai multe victime, cel mai recent exemplu fiind cel al unui adolescent din Bucuresti care a murit dupa ce a consumat plante etnobotanice, asa-numitele droguri legale, de la un weed-shop din Capitala, politistii cercetand cazul. Rezultatele autopsiei arata ca tanarul a suferit o embolie pulmonara cauzata de intoxicatie cu stupefiante. Legat de drogurile legale, premierul Emil Boc a cerut ministrului Sanatatii sa finalizeze in regim de urgenta un act normativ privind interzicerea consumului de plante etnobotanice cu efect halucinogen.

De la amnezie, pana la moarte
„Medicamentele naturale psihotrope pot sa actioneze asupra psihicului dandu-i consumatorului o serie de tulburari psihice, amnezie si nu numai”, avertizeaza dr. Ligia Alexandrescu, medic nutritionist, consultat de CANCAN. Efectele drogurilor naturale pot porni de la o simpla stare de somnolenta pana la moarte. Depinde de ce substanta contin produsele. Unele pot afecta inima, pofta de mancare, altele pot ingreuna respiratia. Anumite halucinogene naturale, extrase din plante, afecteaza functiile motorii, duc la tahicardie si declanseaza stop cardiorespirator, a mai explicat dr. Alexandrescu.

Cu toate astea daca ii spui cuiva care consuma ,,flori legale ,fara petale” nu te crede. O spun din proprie experienta ,pentru ca nu o data am incercat sa determin pe cineva sa renunte la viciul asta punandu-i efectele negative in fata. Replica:NEGAREA. Oare,noi oamenii vrem atat de mult sa avem dreptate incat inlocuim realitatea cu ceea ce vrem noi sa credem? De ce nu vedem ca lucrurile care ne dau fericire pe moment,ne pun la plata cu suferinta pe termen lung?

Ca sa imi intaresc afirmatia am sa va spun cazul unei fete din orasul meu :frumoasa din toate punctele de vedere,bani,familie ce o iubea(asa am auzit) nu i-a fost de ajuns,a vrut pe semne sa simta viata,,mai din plin”,asa ca nu de putine ori isi facea veacul la Weed-shopul din oras impreuna cu alti amici. Oras mic-multa barfa!

A reusit sa termine liceul asa ca parintii au vrut sa ii ofere cea mai buna educatie si cel mai scurt drum spre succes. Nu stiu ce facultate facea dar nu cred ca e relevant acum,insa,Bucurestiul si anturajul ce si l-a creat acolo i-au oferit unul dintre cele mai grele drumuri in viata. De la ,,flori legale” a trecut cel mai probabil la categoria grea,nu stiu ce anume si cat insa destul de mult incat sa o lase fara voce si traumatizata. Acum,parintii umbla prin toata tara incercand sa isi ajute fiica. Cam tarziu…inteleg ca unii parinti au incredere oarba in copii,eu is unul din cazuri,insa locuind in acelasi oras si sub acelasi acoperis cu fiica ta ,chiar nu auzi ,nu vezi ca ceva nu e in regula? In cazul acestei fete nu stiu ce sa spun,nu-i cunosc parintii nici macar din vedere,insa cred ca ei habar nu aveau ce se petrece cu fiica lor.Orice parinte care ar sti,ar incerca din toate puterile sa isi tina copilul departe de asa ceva. Sper din tot sufletul sa isi revina,insa au trecut luni bune de atunci.

Publicitate