Una din problemele mele cand vine vorba de make-up sunt buzele. Niciodata nu sunt sigura ca am ales culoarea potrivita sau intensitatea potrivita.  Vedetele au mereu buze perfecte. Eu de ce nu as putea avea? Din nou , am inceput sa ,,gugalesc” si am gasit acest articol :

Daca vrei sa ai niste buze senzuale irezistibile, de star de cinema, poti sa apelezi la cateva trucuri usor de pus in practica si atunci vei avea intr-adevar un look impecabil.

Ochii sau gura? Expertii in machiaj spun ca daca vrei sa ai un look indraznet, nu trebuie niciodata sa scoti in evidenta si buzele, si ochii. Astfel, daca ai optat pentru un machiaj puternic al ochilor, buzele este obligatoriu sa fie machiate discret, neutru. Preferi buze rosii? In acest caz, ochii trebuie sa treaca pe planul doi.

Culoarea intensa necesita retus. Daca te-ai decis pentru un machiaj foarte sofisticat al buzelor, in culori puternice, acestea trebuie sa arate impecabil in permanenta, asa ca se impune mare atentie la improspatarea machiajului.

Intotdeauna bine hidratate. Doar buzele frumoase, perfect conturate si netede pot fi machiate, astfel incat sa fie atragatoare. Daca ai buzele uscate, cu striuri, nu este indicat sa le machiezi cu ruj rosu. Pentru ele este indicat sa folosesti un balsam protector.

Tonuri similare. Nu este necesar ca machiajul buzelor si rochia sa fie identice, aceeasi culoare, insa este de preferat aceeasi gama cromatica, ceea nu inseamna in nici un caz sa “asortezi” la buze rosii o rochie rosie.

Delimitari invizibile. Este indicat sa folosesti un creion pentru conturul buzelor. Atentie! Acesta trebuie sa aiba o culoare neutra sau aceeasi cu a rujului, astfel incat sa nu fie sesizabila trecerea de la ruj la contur.

Publicitate